Anasayfa

Adalar Ulaşım Uygulaması ve Ada Seferleri Android Uygulaması

watch 225x225Yoğun olarak kullanılan Adalar Ulaşım uygulamamızı baştan yazarak yeniledik. Bu yeni 2. sürümde Türkçe ve İngilizce olarak 5 ada ile tüm kara iskeleleri arasındaki seferler dışında tek tek adalar arasındaki seferlere de ulaşabiliyorsunuz. Arayüzü de mobil cihazlara uyumlu geliştirdik. İlerleyen günlerde seferlere mobil yazılımlar üzerinden de ulaşabileceksiniz.

https://ulasim.adalarturizm.org adresinde yer alan yazılıma "Ulaşım" menüsünden ya da solda bulunan "Ulaşım Tarifesi" ikonundan da ulaşabilirsiniz.

mobil adalar logoAda Seferleri Android uygulaması asıl sürümü de yayınlandı. Bu bağlantıya tıklayarak ya da Google Play Store'da "Ada Seferleri" diye arayıp yükleyebilirsiniz...

Bu uygulama ile:

  • Güncel olarak adalar arası olanlar dahil olmak üzere bir yerden bir yere seferleri bulabilir,
  • Firma bilgilerine ulaşabilir, o firmanın seferlerini listeleyebilir,
  • İskele bilgilerine ulaşabilir, o iskeleden kalkan seferleri listeletebilir,
  • Harita üzerinde iskeleleri görebilir, bulunduğunuz yere göre konumunu izleyebilir, yol tarifi alabilir,
  • Şu anda Türkçe ve İngilizce olarak kullanabilirsiniz.

Önümüzdeki aylarda yeni özellikler ve diller de ekleyeceğiz...

Anadolu Kulübü'nde Zafer Bayramı

anadolu kulubu cello duo 20130830 300x433Büyükada Anadolu Kulübü’nün Zafer Bayramı’nı kutlama etkinlikleri kapsamında Avusturya Kültür Ofisi ile ortaklaşa düzenlenen ve 30 Ağustos Cuma günü saat 17:30 dan itibaren Cello Piano Duo- Dilbağ Tokay&Emine Serdaroğlu konseri gerçekleştirilecek.

Fotoğraf Yarışması

yarisma afis 300xHeybeliada Gönüllüleri Derneği "Adaların Hayvan Dostları" teması ile bir fotoğraf yarışması düzenliyor. Son başvuru tarihi 20 Haziran olan yarışmada hayvan sevgisinin artmasını sağlamak amaçlanıyor.

Yarışma afişi ve broşürü buradan indirilebilir.

Lefter Kupası 16-17 Ağustos’ta Kınalıada Jarden Barsamyan Stadı’nda

lefter kupasi 2013 300x320Lefter Küçükandonyadis’in anısına düzenlenen geleneksel Lefter Kupası’nın ikincisi 16-17 Ağustos tarihlerinde Kınalıada’da yapılacak!

Kınalıada Jarden – Barsamyan Stadı’nda yapılacak turnuva sembolik olarak dört adanın isminin verildiği dört takım arasında oynanacak. Bu dört takımda Lefter’in Fenerbahçeli, Beşiktaşlı, Galatasaraylı, Adalı ve İstanbul’un çeşitli semt ve kulüplerinden arkadaşlarının yanı sıra İstanbul kulüplerinin veteran şöhretlerinden seçilmiş Lefter dostları da topun arkasına geçecek.

Açılış ve elemeler 16 Ağustos Cuma günü saat 17.30’da başlayacak. Üçüncülük maçı ve kupa finali de 17 Ağustos Cumartesi günü saat 17.30’da başlayacak. Kupaya çok sayıda ünlünün katılması bekleniyor.

Adalar'da 2015 Yazı

vapurdan 300x400

Okullar, sınavlar, yağmurlar ve Ramazan derken, yaz ortasını bulduk. Nispeten sakin ada günlerinin ardından her bakımdan yoğun günler başlıyor. Bu yazıda, yoğunluğun bir başka yüzüne dikkat çekmek istiyoruz. Kültür-Sanat etkinliklerine.

Yaz aylarında şehirdeki etkinlikler, açık hava konserlerinden ibaret kalırken, Adalar’da her türü artıyor. Beş adanın sahilindeki lokantalar, plajlar, su sporları kulüpleri, Büyükada’nın Anadolu Kulübü eğlencenin, konserlerin, yarışmaların, zaman zaman da sergilerin adresi oluyor.

Büyükada’da Çelik Gülersoy Kültür ve Sanat Merkezi (eski Adaevi), Saklı Bahçe, Büyükada Kütüphanesi, Adalar Kültür Derneği Lokali, kendi yaz programlarını ilan ettiler.

Bu kültür merkezlerine, Heybeliada’da bir yenisi eklendi: Dutlu Bahçe.

Bu yaz önemli bulduğumuz kültür aktiviteleri ise şöyle:

21-25 Temmuz tarihlerinde Adalar’da Avusturya Günleri gerçekleşiyor. İki adada, Büyükada ve Heybeliada’da, artık her biri kültürel etkinliklerin mekânına dönüşmüş yerlerde 4 konser, Büyükada ve Adalar’ın tek açık hava sineması olan Lale Sineması’nda da bir film yer alıyor programda. Ayrıntısı aşağıda...

5 Eylül’de başlayıp 1 Kasım’a kadar devam edecek olan 14. İstanbul Bienali’nin etkinlik mekânları arasına ilk kez Adalar da katıldı. Büyükada’da Bienal kapsamında beş mekân kullanılıyor.

Adalar’ın bir kültür sanat merkezi olarak öne çıkması hepimizin hayaliydi. Ne mutlu ki, özellikle sivil girişimin inisiyatifiyle bu yola girildi. Yazlık beldelerin belediyelerinin öncülüğünde yapılan sabun köpüğü misali festivaller tuzağına düşmeden, adım adım gerçekleşiyor bu hayal. Artık hedef sadece yaz aylarının değil, bütün yılın kültür adası olmasını sağlayacak girişimlerin artırılmasında.

Bu yazı Adalar’a bu yaz gidersek, ne buluruz diyenler için hazırlandı.

Devamını oku: Adalar'da 2015 Yazı

Macerada Yarışlarının kayıtları 4 Eylül’de bitiyor. Acele edin.

macerada 20130908 300x160Bu yıl ilk kez düzenlenen Macerada Yarışları, çok sayıda ünlü macera tutkununu bir araya getiriyor. 8 Eylül Pazar günü saat 09.00’da Burgaz-Heybeliada arasında yüzmeyle başlayacak yarışlar, Heybeliada’da yaklaşık 14 km’lik bisiklet ve 5 km’lik oryantiring parkurlarıyla devam edecek.

50 takımın katılacağı yarışlara takım başvuruları için son tarih 4 Eylül Cumartesi.

Başvuru ve ayrıntılı bilgi için, www.macerada.org ...

Adalar'da Haziran

vapurdan 300x400Seçimler, okullar, sınavlar derken, her şey bitti. Şimdi tatil zamanı. Yaşasın!

Havalar hala serin, nerede bu yaz demeyin. Ünlü gazetecilerimizden birinin deyimiyle, “enseyi karartmayın.” Serinlik ve yağışın hükmü fazla değil. Adalar’da deniz zamanı da başlıyor.

Nisan – Mayıs günlerinde Marmara’nın üzeri yer yer kahverengi köpüklerle kaplandı. Daha önce beyazına da tanık olmuştuk. Bilim insanlarının “alg patlaması” olarak tanımladıkları bu sorun ne yazık ki sık tekrarlanıyor artık. Marmara çevresinde yaşayan bizlere ve özellikle de yerel yönetimlere büyük sorumluluk düşüyor.

Adalar çevresi Marmara’nın hala en temiz sularına sahip. Sitemizde kirlilik ölçümlerine yer veriyoruz. Plajlarda yapılan son ölçümleri izleyip kararınızı ona göre verebilirsiniz.

Ulaşımda da hemen tüm deniz araçlarında yaz tarifesine geçildi. Tüm tarifeleri toplu olarak bulmak için burayı tıklayın... İDO, Şehir hatları, Mavi marmara ve prens tur tarifeleri için web sitelerine de bakabilirsiniz.

Bu yazı Adalar’a Haziranda gidersek, ne buluruz diyenler için hazırlandı.

Devamını oku: Adalar'da Haziran

Adaevi

adaevi 201308 300x160Büyükada Adaevi, yine konserler, sergiler, söyleşi, belgesel ve atölyelerle dopdolu.

10 Ağustos Cumartesi günü Yıldız Teknik Üniversitesi Türk Müziği Konservatuarı öğrencilerinin Bayram Günü Meşki, 17 Ağustos Cumartesi gecesi Yarınistan Grubu’nun konseri var. 21 Ağustos’ta Blues gecesi, 24 Ağustos cumartesi Ornette Coleman’a saygı gecesi, 31 Ağustos’ta da piyano dinletisi olacak.yarinistan 20130817 250x160

Almelek’lerin genç yeteneği Can Almelek’in İlginç Resimler Tüneli ve Sevgi İlker ve Yıldız Güven’in iki ada dostu adlı karma resim sergileri de kaçırılmamalı. Belgesel ve söyleşilerle birlikte Adaevi Ağustos tam etkinlik listesi için tıklayın.

Adalar'da Mayıs

mor salkim turgut kuli 300x225

Uzun süren kışın ve soğukların ardından nihayet İstanbul’a bahar geldi. Şimdi Adalar’ın tam zamanı.

Bahçeler ve ara sokaklar, mor salkımlar, erguvanlar, leylaklar ve çeşit çeşit çiçekli bitkilerle renkten renge boyandı.

Sıcaklık yürümek, bisiklete binmek, faytonla ada turu yapmak için ideal ölçülerde.

Kış aylarında sefer sayısı azalmış olan motor seferleri yeniden arttı. Artık Kabataş, Bostancı ve Kartal’dan Adalar’a ulaşım daha kolay. (Deniz otobüsü ve Şehir Hatları tarifesi ise okullar kapandıktan sonra yaza dönüyor.) Mavi marmara ve prens tur tarifeleri için web sitelerine bakın. Tüm tarifeleri toplu olarak bulmak sitemizde daha kolay.

Bu yazı Adalar’a mayısta gidersek, ne buluruz diyenler için hazırlandı.

Fotoğraf: Turgut Kuli

Devamını oku: Adalar'da Mayıs

Adalar Belediyesi Bayram Konserleri: Adalar’da Bayram

adrbel ucdenizdenturkuler 201308 300x160Adalar Belediyesi Ramazan Bayramı günlerinde her adada bir konser düzenliyor.

Üç Deniz Topluluğu’nun çok dilde icra edeceği halk müziği konserlerinin ilki 8 Ağustos 19.00’da Heybeliada’da… Konserler, 9 Ağustos Cuma günü saat 19.00’da Kınalıada’da, 10 Ağustos Cumartesi günü Burgazadası’nda, 11 Ağustos Pazar günü de Büyükada’da, yine 19.00 saatlerinde tekrarlanacak.

Adalar'da Şubat - Mart

mimoza2 300x400Şimdi mimoza zamanı...

Adalar’da her mevsim güzeldir demiştik. Doğanın renklerinin solduğu bu karanlık kış günlerinde Adalar sarıya boyanmaya hazırlanıyor.

Adalar mimozayla, doğanın uyanışına ve bahara her yerden önce merhaba diyor. Şubatın ortalarından itibaren ada bahçeleri ve korularındaki mimozalar sarı çicekleriyle kendisini gösterecek. Bu şenlik havanın durumuna göre nisan sonuna kadar sürecek.

Mimoza, bu bölgenin bitkisidir. Bir akasya türüdür. Türkiye’de ağırlıklı olarak iki tür mimazo var. Biri İzmir mimozası diye bilinir, kokmaz, diğeri Ada mimozasıdır, çok güzel kokar. Hem görünüşü, hem de kokusu güzel olduğu için, mimoza dalları çok ilgi görüyor. Adada ve şehirde satılıyor.

Ama mimoza dalında güzel. Siz bu güzelliği doyasıya yaşamak için en iyisi Adalar’a gidin. Issız caddeleri ve sokaklarında dolaşın. Sarıya kesmiş mimoza ağaçlarını, dallarını fotoğraflayın. Yolunuzu gözleyecek, kedi ve köpekler için yanınıza biraz mama alın.

Kendinizi çok iyi hissedeceksiniz.

Bu yazı "Adalar’a Şubat ve Mart'ta gidersek, ne buluruz?" diyenler için hazırlandı. Önce bu aylarda kaçırmayın dediklerimiz:

Devamını oku: Adalar'da Şubat - Mart

Anadolu Kulübü

anadolukulubu deniz kurdoglu 20130820 250x376Anadolu Kulübü’nün disko alanında iki önemli etkinlik var. 17 Ağustos saat 20.30’da Barbaros, en güzel şarkıları ile sahne alacak. Yemekli gecenin fiyatı kişi başı 110 TL.

Genç piyanist Deniz Kurdoglu’nun resitali kulubün yeni bina toplantı salonunda, 20 Ağustos Salı günü saat 19.00’da. Konser Kulüp üyesi olmayan izleyicilere de açık ve ücretsiz.

Gelenekselleşmiş Nino Varon Gecesi de ağustos ayının bir başka etkinliği ama henüz tarihi kesinleşmedi. Kulüpten takip edilebilir.

Adalar'da Kasım

kocayemisSonbaharın da sonuna geldik. Önümüz kış. Ama İstanbul’a kış Ocak’tan önce gelmez. Kasım ve Aralık’ta kar soğukları nadiren kendini gösterse de, uzun sürmez. Hızını Ocak ve Şubat’a saklar.

Şehrin kalabalığından, trafiğinden ve de gürültüsünden sıkıldığınız an aklınıza Adalar’ı düşürün. Uzaklardan geliyorsanız, Adalar’a uğramadan dönmeyin. Ulaşım eskisi gibi zor değil.

Artık Bostancı’dan, Kartal’dan ve Kabataş’tan bahar ve kış aylarında da çok sık seferler yapılıyor. Büyükada ve Heybeliada’ya ortalama 45 dakikada bir sefer var. Kınalı ve Burgaz ne yazık ki Büyükada ve Heybeli kadar şanslı değil.

Siz yine de gelmeden önce tarifelere iyice bir bakın. Şehir Hatları, Mavi Marmara ya da Prens Tur siteleri arasında mekik dokumayın, tarifeleri toplu olarak sitemizin "Ulaşım" bölümündeki “Saat Kaçta Gidebilirim”i tıklayarak öğrenebilirsiniz. Kısa yol için aşağıdaki linki de kaydedin lütfen:
http://www.adalarturizm.org/cms/tr/ulasim/saat-kacta-gidebilirim

Bu yazı "Adalar’a Kasım'da gidersek, ne buluruz?" diyenler için hazırlandı. Önce Kasım'da kaçırmayın dediklerimiz:

Devamını oku: Adalar'da Kasım

Heybeliada Gönüllüleri Derneği

hgd japon 20130817 300x160Heybeliada Gönüllüleri Derneği, Ağustosta iki önemli etkinlik düzenliyor.

İlk etkinlik 17 Ağustos Cumartesi günü saat 21.30’da, Heybeliada Su Sporları Kulübü’nde. Türk Musikisi Vakfı, Okayama Türk Kültür Merkezi ve NİTTOKAİ Derneği’nin işbirliğiyle, Türkiye ve Japonya arasında kültür köprüleri kurmak amacıyla hazırlanan UZAK ÜLKE YAKIN DOST adlı projeler, İstanbul Heybeliada Su Sporları Kulübü’nde 17 Ağustos 2013 saat 21.00’de, Türk ve Japon sanatçılar tarafından verilecek konserle başlıyor. Konserde, Japon Korolar Birliği’ne bağlı Gossoda Waso Korosu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Tarihi Türk Müziği Topluluğu Mehter Bölümü birlikte sahne alacaklar. Konser ücretsiz ve herkese açık. 

hgd mehtabiye 30130821 300x16021 Ağustos Çarşamba akşamı saat 19.30’da Heybeliada iskelede dolunayın kendisini göstermesiyle başlayacak Mehtabiye konseri, 21.30’da Heybeliada Su Sporları Kulübü’nde muhteşem bir fasılla devam edecek. Etkinlik, Heybeliada Gönüllüleri Derneği, Heybeliada Su Sporları Kulübü ve Türk Musikisi Vakfı’nın bir kültür hizmeti olarak ücretsiz ve herkese açık.

Adalar'da Ekim

fayton

Eylül'ün son günleri İstanbul’da serin ve rüzgârlı idi ama üç günlük bu olağandışı hava hareketi sonrasında sonbaharın o güzel havaları geri geldi.

Hatırlatalım. Adalar’da deniz havası devam ediyor. Su sıcaklığı 23-24 derecenin altına düşmedi. Sabah ve akşam saatlerini saymazsak, hava sıcaklığı ile su sıcaklığı neredeyse aynı denebilir. Adalar’daki plajların büyük bölümü Bayram sonrasına, yani ekim ayının ortasına kadar açık olmaya da devam edecek.

Adalar plaj ve denizden ibaret değil. Eylül yazısında da söylemiştik. Adalar’ın asıl güzel günleri, yani o muhteşem sonbahar Aralık ayına kadar devam ediyor. Arada sırada yağmur yağsa, rüzgâr serin esse de, güneş kendini göstermeye devam ediyor.

Bisiklete binmek, yürümek, sonbaharın artık şehirde kalmamış renklerini fotoğraflamak sahilde café ya da lokantalarda oturmak, Aya Yorgi, Kalpazankaya gibi manzara noktalarından Marmara’nın ve Adalar’ın o doyumsuz manzarasını seyretmek için zamanı.

Bu arada unutmadan: Uzun süredir özel izinle gezilebilen Heybeliada Ruhban Okulu artık her gün ziyarete açık.

Bu yazı "Adalar’a Ekimde gidersek, ne buluruz?" diyenler için hazırlandı. Önce Ekim'de kaçırmayın dediklerimiz:

Devamını oku: Adalar'da Ekim

İBB Kültür Dairesi ve Adalar Kültür Derneği

İBB Kültür Dairesi ve Adalar Kültür Derneği işbirliğiyle yapılan cumartesi konserleri de devam ediyor.

17 Ağustos’ta Taylan Erler Jazz Quarted, 31 Ağustos’ta da Söz Saz İstanbul konserleri var. Konserlerin saati 21.30, yer Büyükada Çınar Caddesi.

Adalar Kültür Derneği’nin organizasyonuyla 24 Ağustos Cumartesi günü Candan-Erdem konseri olduğunu da ayrıca hatırlatalım.

Adalar'da Eylül

burgaz aya yani 300x400

“Eylül, İstanbul ve Adalar için en güzel aydır” derler. Hava sıcaklığı 20’lerde seyreder. Yaz sıcaklarını aratmayan günler de olur. Deniz sıcaklığı 25’in altına düşmez.

Okulların açılmasıyla birlikte Adalar’ın yazlıkçıları şehre döner. Ortalık tenhalaşmaya başlar. Ama bu durum sabah ve akşam saatleri için geçerlidir. Gün içinde, özellikle Büyükada, yine binlerce yerli-yabancı ziyaretçiyi günübirlik olarak çekmeye devam eder.

Eylül ve Ekim ayları Adalar’da fotoğraf çekmek için de en güzel aylardır. Gün ışığı yumuşar. Doğa yeşilden sarıya, kırmızıya binbir renge boyanır. 

Balık yasağının kalkmasıyla Adalar’ın balıkçıları ve balık lokantaları şenlenir. Adalar’ın çevresi 2 yıldır gırgırla balık avcılığına yıl boyu kapalı. Bu yüzden balık Adalar çevresinde geçmişe göre daha bol. Adanın yerli balıkçıları bu yüzden adaya daha bol balık taşır. Lüferden palamuta, istavritten kırlangıça her çeşit balık sokak balıkçılarının tablalarında taze taze bulunur.

Bu yazı "Adalar’a Eylülde gidersek, ne buluruz? " diyenler için hazırlandı. Önce Eylül’de kaçırmayın dediklerimiz:

Devamını oku: Adalar'da Eylül

Lokanta, Café ve Barlarda ne var ne yok?

Büyükada çarşı ve iskele hafta sonları çok canlı. Canlı müzik yapılan mekânlar şöyle:

  • By Şükrü cuma cumartesi geceleri,
  • Vordonisi ve Nispet cumartesi geceleri,
  • Prinkipo cumartesi geceleri,
  • Çarşıda yeni açılan Pepe cuma cumartesi akşamları saat 11.00’den sonra diskoya dönüyor,
  • Prens Otel'in terasında yeni açılan Balıkçı Aydın'da cumartesi geceleri fasıl,
  • Orası-Burası, cumartesi akşamları tangoya davet ediyor,
  • Kınalıada’da bu yıl isim değiştiren ama eğlencede hız kesmeyen Teos, Teos Boncuk adıyla Cuma Cumartesi akşamları canlı müzik ve eğlenceye devam ediyor.

Adalar'da Ağustos

adalarda bu ay kolaj 201407 300x300Ramazan Bayramı yoğunluğu bitti, Adalar yaz aylarının normal temposuna döndü.

Adalar’ın kalabalığı, adadan adaya değişiyor. Sedef’i dışarıda bırakırsak, yerleşimi olan 4 adanın en sakini, her zaman Burgaz’dır. Burgaz’ı sırasıyla Heybeli, Kınalı ve Büyükada izler.

Büyükada, yerli-yabancı günübirlik ziyaretçiyi en çok çeken ada olduğu için, Ağustos’u da kalabalık geçirecek görünüyor. Ama her adanın, gözden ve kalabalıktan uzak köşeleri vardır. Adalar’da ne yapacağınıza, günü nasıl geçirmek istediğinize karar verin, seçiminizi ona göre yapın deriz.

Ama en iyisi, hafta sonu ya da içinde bir kaç adada konaklamak. Her ne kadar ulaşım sıklaştıysa da, Adalar’ın en güzel zamanının el ayak çekildiği sabah ve akşam saatleri olduğunu unutmayın. Şehre dönüş stresi olmadan güzellikleri doya daya yaşayın. Kalınacak otel mi? O kadar farklı seçenek var ki? Hepsini sitemizin "Oteller" bölümünden bulabilirsiniz.

Bu yazı "Ağustos'ta Adalar’a gidersek, ne buluruz" diyenler için hazırlandı. Önce Ağustos’ta kaçırmayın dediklerimiz:

Devamını oku: Adalar'da Ağustos

Melike Dirik ile Sirtaki / Zeybek Yaz Kampı

sirtaki zeybek kampi


Yer:
Adalar Su Sporları Kulübü (A.S.S.K) Burgazada
Tarih: 10 Temmuz - 30 Ağustos 2013

Profesyonel olarak Sirtaki / Zeybek ve Yunan Halk Dansları eğitimcisi olan Melike Dirik ile "Sirtaki / Zeybek Yaz Kampı" bu sene Burgazada Adalar Su Sporları Kulübü'nde yapılacaktır.

Yaz kampı 8 hafta sürecek olup, başlangıç seviyesi ve orta seviye olmak üzere günde 2 ders verilecektir.

Başlangıç dersleri 8 hafta boyunca her Çarşamba günü 18:00 - 19:30 saatleri arasında, orta seviye dersleri ise 21:00 - 22:30 saatleri arasında yapılacaktır.

Detaylı Bilgi İçin:
Melike Dirik : 0532 277 08 98 - Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Büyükada Harita - Rehber

Büyükada harita rehberi, Büyükada’ya ulaştığınızda tarihi vapur iskelesi girişindeki kitapçıdan, iskelenin biraz ötesindeki gazete bayisinden ve Adalar Müzesi resepsiyonundan satın alabilirsiniz.

Harita rehber fiyatı: 5 TL

Gerçek Temizlik ve Kompost Atölyesi

kompost atolyesiYer: Büyükada Gönüllü Evi
Tarih: 14 Temmuz Pazar
Saat: 19:00 - 21:00

1. Doğal Malzemelerle Sağlık ve Doğa Dostu Deterjan Yapım Atölyesi
Boraks, sirke, karbonat gibi malzemelerle çamaşır ve bulaşık makinesi deterjanı, genel temizlik sıvısı, ovma kremi, lavabo açıcı nasıl yapılır?

2. Mutfak Atıklarından Kompost Gübresi Yapım Atölyesi
Meyve ve sebze atıklarımızı bahçemizde nasıl kompost gübresine dönüştürebiliriz?

Etkinlik, Buğday Derneği gönüllüleri katkısıyla ücretsizdir.

Adalar İçin Rehber Kitaplar, Albümler, Belgeseller...

Rehber kitaplar, album ve belgeselleri Büyükada’da, tarihi vapur iskelesi girişindeki kitapçıdan, gazete bayiinden, Heybeliada’da Kartal Motor iskelesi yanındaki danışma ofisinden, Burgazada ve Kınalıada’da gazete bayilerinden satın alabilirsiniz. Kitap ve rehberler İstanbul’daki büyük kitapçılarda da satılıyor. 

Rehber ve kitapları İnternet üzerinden satın almak için: İdefix'i ziyaret ediniz.

 

Gün Doğumu ve Gün Batımı Şarkıları

konser ataol behramoglu

Ataol Behramoğlu
Ayser Vançin
Mathieu Chardet

Tarih: 6 Temmuz Cumartesi 
Saat: 19:00 
Yer: Adaevi (Çınar Caddesi, Çelik Gülersoy Müze Alanı, Büyükada)

Adaya Özel Hediyelikler

Adaya özel hediyelikleri Büyükada’da, Adalar Müzesi’nin resepsiyonundan Heybeliada’da Kartal motor iskelesi yanındaki danışma ofisinden satın alabilirsiniz. Adaya özel hediyelikleri Büyükada ağırlıklı olmak üzere her adadaki hediyelik eşya satan yerlerden, sanatçılar sokağındaki tezgahlardan da edinebilirsiniz.

Antigoni / Küçük Adamız Hayatımız

Antigoni

Yönetmen / Yapımcı / Senaryo : Nilüfer Uzunoğlu
Kurgu: İlkay Nişancı
Kameraman: Ahmet Burak Karaahmetoğlu / Christos Kagelaris - Poliychronou

Tarih: 8 Temmuz Pazartesi
Saat: 21: 00
Gösterim Yeri: Adalar Su Sporları Kulübü (A.S.S.K)

Gösterim ücretsiz ve herkese açık olarak yapılacaktır.

Bizim Adalar

Bir Müzisyenin Gözünden
BİZİM ADALAR

Sanatçısı, gelini, faytoncusu, filozofu, balıkçısı, gayi bütün Adalıların ortak bir yanı varsa, o da her birinin genellikle uçuk ama istisnasız hep “tam filmlik” bir hikâyesinin olmasıdır. Bir de nostaljik huyludur Adalılar. “Bizim Adalar” işte bu -hem hüzünlü, hem de şen- hikâyeleri ve ada nostaljisini deşen, bol müzikli bir belgeseldir. Mizansenli sahneler de içerir.

Film, araştırmalar yapmak üzere Adalar’a gelen bir mimarlık öğrencisini oynanan profesyonel oyuncu Eren Balkan’ın karşılaştığı Adalılar etrafında gelişir. Adalılar kendi kendilerini canlandırmaktadır. Yönetmen Nedim Hazar, müzisyen ve Adalı kimliğiyle anlatıcı rolünü üstlenir. Genel müzik yönetmeni Geo Schaller, Vassiliki Papageorgiou ve Taner Öngür gibi müzisyenlerin de katkılarıyla yaratılan tılsımlı dünya, bir ilân-ı aşktır Prens Adalarına.

Ve sonunda Adalılar, İstanbul’un artık kayıplara karışmış olan diğer tüm güzellikleri gibi zaman, mekan ve kimlik bakımından yok olmaya mahkum olduklarını bile bile, hep bir ağızdan şarkı tuttururlar:

“Bir adalar var, bir de sen kalbimde / Kimseye vermem kalbimi ben”

http://bizim-adalar.net/

bizim adalar

Bizim Adalar DVD ve CD ayrı ayrı satılıyor. Adedi 20 TL.
DVD ve CD’leri Büyükada’da, tarihi vapur iskelesi girişindeki kitapçıdan, gazete bayiinden, Heybeliada’da Kartal Motor iskelesi yanındaki danışma ofisinden, Burgazada  ve Kınalıada’da gazete bayilerinden satın alabilirsiniz. DVD ve CD’ler İstanbul’da CD-DVD satan büyük kitapçılarda da satılıyor.

Heybeliada İlköğretim Okulu Öğrencileri Resim Sergisi

heybeli resim sergisi

Resim Öğretmeni: Sema Özen

KATILIMCILAR:

Raziye Gazan
Eylem Yıldız
Berfin Yıldız
Rabia Terzioğlu
Selin Aygırcı
Ertuğrul Tancı
Gökçen Savaş
Sultan Esendemir
Arzu San
Işıl Yıldız
Altay Yıldız
İrem Kakaliçoğlu
Nehir Polat
Nazlı Ayvaz
Melisa Yaman

Tarih: 14 - 23 Haziran 2013
Açılış:16:00
Yer: Adalar Belediyesi Sergi Salonu

Adalar'da Bu Ay

adalarda bu ay kolaj 201407 300x300Adalar, günübirlik ziyaretçi trafiği açısından hareketli başladığı bahar döneminden sonra, Ramazan sakinliğine kavuştu.

Yazın Adalar’a, hele Büyükada’ya hiç gidilmez diyenler için tam zamanı.

Fayton, bisiklet, insan trafiğinden geçilmez olan yollar, neredeyse nisan ayı sakinliğinde. Şezlong ve şemsiye bulmakta sıkıntı çekilen plajlar, tam kıvamında.

Deniz de mayıs ve haziran aylarındaki yosun dökümü sonrasında kendisini iyice toparladı. Bu denizi Ege’de Akdeniz’de bulamazsınız, bizden hatırlatması.

Bu yazı "Adalar’a gidersek, ne buluruz" diyenler için hazırlandı.

Devamını oku: Adalar'da Bu Ay

Heybeliada Bahar ve Hıdrellez Şenliği

halkifest 300x413

Denizi ormanıyla, mimozası mor salkımıyla olduğu kadar, çok kültürlü dokusuyla da Adalar, İstanbul'un en nadide yaşam mekânlarından olmuştur her zaman. Eskiden “her gece mehtaba çıkılan” Heybeli'de hep beraber, birlikte yaşama ve birlikte eğlenme kültürüne sahip çıkıyoruz.

3-4-5 Mayıs 2013 tarihlerinde 2.si düzenlenecek olan Heybeliada Bahar ve Hıdrellez Şenliği ile çok dilli, çok renkli, çok ezgili, yani çok şenlikli selamlayacağız baharın gelişini.

Prens Adalarının en yeşili olarak bilinen Heybeliada’da bu yıl, Anadolu ezgilerinden jazz'a, rumbadan rembetikoya, tangodan semaha uzanan geniş bir yelpezade konserler ve dans gösterileri, heykel sergisi, kağıt, tohum ve kolaj atölyeleri, çocuk tiyatroları, masallar, oyunlar ve sürprizler her yaştan katılımcıya keyifli anlar yaşatacak.

Şenliğin açılışı 3 Mayıs 2013 cuma akşamı saat 20.00’de İnönü Evi bahçesinde Emin İgüs Konseri ile yapılacak. Heybeliada Bahar ve Hıdrellez Şenliği, haftasonu da sabah 11:00'den akşam saatlerine kadar rıhtımda devam edecek.

Heybeli'de etkinlik gösteren sivil toplum kuruluşlarının ve Adalar Belediyesi’nin “birlikte” yaşam adına “birlikte” organize ettikleri şenlik, pazar akşamı, Heybeliada Çam Limanı’nın eşsiz günbatımıyla başlayan Hıdrellez gecesinde ateş etrafında dost ezgilerle son bulacak.

Bekliyoruz...

Devamını oku: Heybeliada Bahar ve Hıdrellez Şenliği

Toplantı Çağrısı

Sevgili Adalar Müzesi Dostları,

Adalar Belediye Başkanlığı, 16 Mayıs 2014 tarihinde Adalar Vakfı'na tebligat göndererek, Büyükada Çınar mevkiinde bulunan Çelik Gülersoy Kültür Merkezi'ndeki Adalar Müzesi Sergi Alanı'nı 15 gün içinde tahliye etmesini istemiştir.

Adalar Müzesi olarak, ortaya çıkan bu durumu görüşmek üzere siz müze dostlarımızla 1 Haziran 2014 Pazar günü saat 17.00'da buluşmak ve durumu değerlendirmek istiyoruz.

cinar 715x402

Devamını oku: Toplantı Çağrısı

Heybeliada'da Yaşam Fotoğraf Yarışması

HGD FotoYarisma-2Heybeliada Gönüllüleri Derneği, Heybeliada'da Yaşam temalı fotoğraf yarışması düzenliyor. Yarışmaya fotoğraf göndermek için son tarih 14 Haziran.

Yarışmanın para ödülü de var. Ayrıca sergilemeye değer fotoğraflar 1 Temmuz'da açılacak sergide bir araya gelecekler.

Yarışma şartları ve ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Adalar Vakfı “Tanıtım” dalında İRO ÖDÜLÜ almaya hak kazandı

2013'ün en iyi turizm tanıtım broşürü ödülü Adalar Vakfı'na veriliyor. 21 Şubat Cuma günü düzenlenecek törenle verilecek ödüle konu olan tanıtım çalışmalarını www.adalarturizm.org adresinden takip edebilirsiniz...

Büyükada Yürüyüş Turu

buyukada yuruyus turuProfesyonel rehber eşliğinde, tarihi, doğası ve mimarisi ile Büyükada’yı keşfedin.
Nisan-Mayıs: Her Cumartesi – Pazar saat 12.00 ve 15.00
Buluşma ve tur başlangıç noktası: Büyükada iskelesi, Turizm Danışma Ofisi önü
Ücret: 20 TL

Devamını oku: Büyükada Yürüyüş Turu

İstanbul Rehber Odası Adalar Vakfı'nı Aday Gösterdi...

İstanbul Rehber Odası Adalar Vakfı'nı Aday Gösterdi...

Adalar Vakfı, projeleriyle yeni ödüllere aday olmaya devam ediyor... Oylama için desteğinizi bekliyoruz...
http://iro.org.tr/iro-odulleri-2013

Adalar Vakfı'nın Heybeliada Gönüllüleri Derneği, Adalar Belediyesi ve TURAD işbirliğiyle yürüttüğü projesi Adalar Turizm Geliştirme Merkezi faaliyetleri kapsamında yayınlanan Adalar Broşürleri, İRO (İstanbul Rehber Odası) tarafından 2013'ün en iyi turizm broşürleri ödülü için tek aday gösterildi.

Heybeliada Yürüyüş Turu

heybeliada yuruyus turuProfesyonel rehber eşliğinde, tarihi, doğası ve mimarisi ile Heybeliada’yı keşfedin.
Nisan-Mayıs: Her Cumartesi – Pazar saat 12.00 ve 15.00 
Buluşma ve tur başlangıç noktası: Heybeliada iskelesi, Turizm Danışma Ofisi önü
Ücret: 20 TL,
Tur süresi: 2.5 saat

Devamını oku: Heybeliada Yürüyüş Turu

İstanbul’un 2010’da Kültür Başkenti projesiyle yapamadığını Amsterdam 2013’de yaptı.

Amsterdam’daki yapılanmanın mimarlarından Björn Stenvers nasıl başardıklarını anlattı.

sempozyum afis 20131011 2Hükümet (ilgili bakanlar), Valilik, Büyükşehir dahil seçilmiş belediyeler, meslek kuruluşlarının yanı sıra hemen tüm kültür kurumları ve ilgili STK’ların bir araya gelmesiyle yürütülen, hatta bu oluşum için kamu kaynağı kullanımını yasal güvenceye kavuşturan İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti projesi sürdürülemeyip dağılırken, Amsterdam başardı. Üstelik kültür başkenti gibi destekleyici bir projeye sahip olmadan, tümüyle kendi iç dinamikleriyle.

Amsterdam başarısının mimarlarından Björn Stenvers Adalar Turizm Geliştirme Merkezi’nin davetlisi olarak katıldığı sempozyumda konuştu.

11 Ekim Cuma günü Büyükada Splendid Otel’de yapılan ve konuşmacıları arasında ICOM Uluslararası Müzeler Birliği Danışma Kurulu Başkanı Suay Aksoy, IKSV Genel Müdürü Görgün Taner, Contemporary İstanbul YK Başkanı Ali Güreli, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili, Turizm Araştırmaları Derneği (TURAD) Başkanı ve Eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel, Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu gibi isimlerin bulunduğu sempozyumda “Kültürel etkinlikleri, turizm ürünü olarak değerlendirmek” başlığı altında üç oturum yer adı.

Dünyadan iyi örneklerin konuşulduğu ilk oturumda, Amsterdam Müzeleri sorumlusu Björn Stenvers, Amsterdam’da nasıl başardıklarını ayrıntılı bir sunumla anlattı. Björn’ün konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

  • Karar mekanizmalarında ve uygulamada gençlere yer açtık,
  • İnternet ve sosyal medyanın belirleyici olduğu günümüzde yenilikçi olmanın önemine inandık ve yenilikleri kültürel miras ve turizm alanında uygulamaya geçirdik,
  • Ülke içinde ilgili kurumlar (devlet-yerel yönetim-ticari kurumlar-kültür ve sanat endüstrileri-üniversiteler) arasında hedefe odaklı iletişim, işbirliği ve ortaklıkları en üst seviyeye getirdik,
  • Genç kuşakların yaptığı gibi sınırlar-ötesi düşünme ve planlama pratiğini yerleştirdik,
  • Hedefe dönük araştırma ve istatistikleri değerlendiriyoruz,
  • Kent kimliğini belli dönemlerde (her 5 yılda bir) yeniden tanımlıyor ve dolayısıyla yeni kültür ve turizm politikalarını belirliyoruz,
  • Müzelerin de para kazandıracak şekilde işletmeci anlayışla kaynak yaratmaya katkıda bulunmalarını hedefliyoruz ki bu konuda epeyce yol aldık,
  • Dünya ile ilişki içinde yol almanın önemini kalın çizgilerle vurguluyoruz.

Stenvers, kurulan yapıya Hollanda hükümetinin üç bakanlıkla (dışişleri, ekonomi, kültür) Amsterdam kent yönetiminin tüm unsurlarının (yerel ve kamu yönetimi) katıldığını, destek olduğunu ama asıl aktörlerin kentin kültür ve turizm kesimi olduğunu söyledi. Björn karar sürecinde herkesin eşit noktada bulunduğunu, alt üst ilişkisini tümüyle dışladıklarını özellikle vurguladı.

İstanbul 2010 Ajansı sürecinde de başta bu anlayış benimsenmiş, ancak kurumun yasası çıktıktan sonra parayı veren düdüğü çalar misali kamu ağırlığını koymuş, yürütmeye atamalarla müdahale etmiş, ardından istifalar yaşanmış ve işin tadı kaçmıştı. 2010 sonrasında devam ettirilmesi amaçlanan yapılanma henüz 2010 bitmeden ruhunu yitirmiş ve dağılmıştı.

Sempozyumun diğer oturumlarından başlıklar

IMG 9797İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Hellenic Open University, University of Rome "La Sapienza" desteğiyle Roma-Atina-İstanbul’un turistler gözüyle kültürel marka değerlerini inceleyen Dr. Stella Cladou sempozyumun dikkat çeken sunumlarından birini yaptı.

Kent tanıtımı ve destinasyon belirleme için "kültür varlıkları ve etkinlikler, farkındalık, iyi ya da kötü çağrışımlar, kalite ve sadakat" akslarını kullanarak bir model geliştiren Cladou, Atina, Roma ve İstanbul kentleri temelinde bu bağlamda karşılaştırmalı araştırmasının sonuçlarını paylaştı.

Üç kentte de kültür varlıklarının/etkinliklerinin destinasyon belirlemede en düşük etkiye sahip olduğu, İstanbul ile ilgili farkındalığın ve sadakatin diğerlerine göre daha düşük olduğu, yani gelen turistlerin çevrelerindekilere gidin görün deseler bile kendilerinin yeniden dönmediklerini, ayrıca spesifik olarak etkinlikler açısından da İstanbul'un diğerlerinin gerisinde göründüğü gibi çıktılara ulaştığı ve İstanbul tanıtımı ve destinasyon belirleme açısından bunların dikkate alınabileceğini vurguladı.

Der Tour Türkiye Ürün Müdürü Ertan Sakallı

IMG 9813Almanya’nın ikinci büyük, şehir turizminde ise en büyüğü olan tur operatörü Der Tour’un Türkiye ürün müdürü Ertan Sakallı, iki yıl içinde Almanya’dan Türkiye’ye getirdikleri turist sayısını 175 binden 350 bine çıkardıklarını belirtti. Bu sayının çok büyük bölümünün deniz kum güneş merkezi Antalya olduğunu, şehir turizminde Almanya’nın bir numarası olmalarına rağmen İstanbul’a ancak 8000 kişi getirebildiklerini, ancak bundan böyle İstanbul’a da ağırlık vereceklerini söyledi.

Sakallı, İstanbul’un kültürel etkinliklerle beslenen şehir yaşamının turizmde yeteri kadar değerlendirilemediğini, tur rotalarının Sultanahmet, Haliç ve Boğaz dışına çıkamadığını söyledi. Şehirde ortalama konaklama süresinin 4’ün üzerine çıkmasıyla alternatif arayışlarının artacağını ve Beyoğlu başta olmak üzere şehrin kültürel kalbi sayılacak bölgelerinin şansının büyüyeceğini umduklarını belirtti. Ancak bu şansın kullanılabilmesinin başlıca koşulunun kültür aktörleriyle turizmcilerin koordineli çalışması olduğunu vurguladı. Almanya’da katalogdan acentalar aracığıyla tur satışının hala belirleyici olduğunu söyleyen Sakallı, İstanbul’un kataloglarda bugüne kadar yer bulabilmiş tek kültür etkinliğinin Kitap Fuarı olduğunu, kataloglarda yer alabilmek için 1 yıl öncesinden etkinlik programlarının belirlenmesi ve zamanında iletilmesinin şart olduğunu da sözlerine ekledi. İnternet üzerinden satışların artmakta olmasının iyi değerlendirilmesi gerektiğine de dikkat çekti.

Sempozyumdan spotlar

“İstanbul’a yabancı ziyaretçi sayısı ilk kez bu yıl 10 milyon eşiğini aşacak. İstanbul’un yeni müzeleri ve önemli kültürel etkinliklerini turizm ürünü olarak değerlendirip pazarlayabildiğimiz takdirde İstanbul turizminde özlediğimiz dönüşümü gerçekleştirmiş olacağız.” - Ahmet Emre Bilgili * İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü

“İstanbul Bienali’ni yaklaşık 300.000 kişi gezdi. Gelenlerin yaklaşık yüzde 6’sı yurtdışından. Bence bu oran yeterli değil. Daha fazla olması için bizim çabalarımızın yanı sıra hem İstanbul kentinin hem de ülkenin tanıtım olanakları devreye girmeli. Tanıtma Fonu’nun Bienale bu seneki desteğinden çok mutlu olduk. Bu destek kent ölçeğine de yayılmalı ve İstanbul Bienali kentin bir çok yerinde görünür olmalı diye düşünüyorum. Hem Bienalin ve hem de diğer etkinliklerimizin ülke dışındaki iletişimi ise çok daha önce başlayabilir.” - Görgün Taner * IKSV Genel Müdürü

“Yılda 60 bin yabancı ziyaretçiyi İstanbul’da günlük tura çıkarıyoruz. Son üç yılda sadece 2 kişiden o günlerde açık bir sergiyi (Matisse) izlemek için talep aldık. Avrupalılar, kendi hinterlandlarında ulaşabilecekleri kültürel etkinliklere İstanbul’da fazla ilgi göstermiyorlar.

Kültür Turizm Bakanlığı verilerine göre 2012 yılında ülkemize gelen yaklaşık 32 milyon yabancı turistin yine yaklaşık 10 milyonu İstanbul'a giriş yapmış. Bu rakam tamamen turistik amaçla gelen turist sayısı demek değilse de bu sayı içinden hiç olmazsa 500 bin turistin SSM veya İstanbul Moderni gezmesi beklenirdi ancak gezdirdiğimiz turist gruplarından bu mekanlara yönelik talep almamaktayız. Oysa Muhteşem Yüzyıl ve Gümüş dizilerinin gösterildiği ülkelerden gelen turistlerin devamlı olarak Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, İbrahim Paşa Sarayı, Süleymaniye Camii, Rüstem Paşa Camii ve Abut Yalısı sorularına muhatap olmaktayız. Kültür ve sanat müzelerimizin yerli ziyaretçiye ayrı yabancıya ayrı olmak üzere tanıtım, pazarlama stratejilerini gözden geçirmeleri ve asıl sergilenmek istenen eserler yanında elbette bir başka bölümde yurt dışında büyük kitlelerce izlenen dizilerde yer alan sanat eseri, eşya, giysi, mücevher vb objelere yer vermeleri yabancı turistin ilgisini mekana çekecektir görüşündeyim.”
Süha Uyar * Plan Tur Genel Koordinatörü

IMG 9809“İstanbul Modern olarak İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından desteklenen "İstanbul Turizminin Yeni Çekim Alanı: Çağdaş Sanat" projesiyle kentin işlek noktalarına ve İstanbul Modern'e 13 adet dokunmatik ekranlı panel ve müze içine tablet bilgisayarlar yerleştirdik. Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlara Yönelik Küresel Turizm Merkezi İstanbul Mali Destek Programı’nın “Mobil uygulamalarla kültür turizmine erişimin artırılması” başlığı altında gerçekleştirilen bu projeyle, İstanbullulara ve yerli-yabancı turistlere modern ve çağdaş sanatın teknoloji aracılığıyla görünürlüğünü arttırmak amaçlanıyor.

“İstanbul Modern olarak İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından desteklenen "İstanbul Turizminin Yeni Çekim Alanı: Çağdaş Sanat" projesiyle kentin işlek noktalarına ve İstanbul Modern'e 13 adet dokunmatik ekranlı panel ve müze içine tablet bilgisayarlar yerleştirdik. Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlara Yönelik Küresel Turizm Merkezi İstanbul Mali Destek Programı’nın “Mobil uygulamalarla kültür turizmine erişimin artırılması” başlığı altında gerçekleştirilen bu projeyle, İstanbullulara ve yerli-yabancı turistlere modern ve çağdaş sanatın teknoloji aracılığıyla görünürlüğünü arttırmak amaçlanıyor. İstanbul’da Kabataş, Karaköy, Beyoğlu gibi yaya trafiği yüksek 13 noktaya yerleştirilen dokunmatik ekranlı paneller ile müzenin potansiyel ziyaretçilerinin çağdaş sanatla ilgili farkındalığının sağlanması, ücretsiz eğitim ve sosyal programlara katılımın artırılması ve İstanbul’da gelişen alternatif kültür turizmine katkıda bulunulması hedefleniyor. Küratöryel kapsam ile hazırlanan, Türkçe ve İngilizce sunulan içerik sayesinde potansiyel müze ziyaretçileri, İstanbul Modern’deki güncel sergileri, eğitim programlarını ve etkinlikleri kolayca takip edebilecek. - Gülcem Bayer Deniz * Istanbul Modern Pazarlama Direktörü

IMG 9800“Adalar’da 1300'e yakın ziyaretçiyle yapılan çok kapsamlı ve çok yararlı araştırmanın sonuçlarından biri şu: Adalara gelen yerli yabancı ziyaretçilerin ziyaret nedenlerinin başında açık ara gezi/dinlence/eğlence geliyor. Kültür / sanat ise yabancıların %16'sının, yerli ziyaretçilerin ise %7'sinin beklentileri arasında yer buluyor.

“Bu beklentiyle gelenlerin değerlendirmesi ise şöyle: Yorum yapanların %96'sı kültürel ve sanatsal faaliyetlerin yetersiz olduğunu, ya da gerekli duyuruların yapılmadığını ifade etmektedirler.

“Burada yaşıyoruz. Kültür sanat faaliyetleri bazen başımızı döndürecek ölçüde fazla. Özellikle de bu araştırmanın yapıldığı yaz aylarında. Ama gelen ziyaretçiler bu konuda bilgisiz. Özellikle de yabancılar. Bu sorunun İstanbul genelinde Adalar'dan farklı olduğunu düşünmüyorum. Bu sonuçta şehrin tüm aktörlerinin, başta kamu ve yerel yönetimler olmak üzere tüm tarafların payını görmek gerek.

“Bu tablo nasıl değişir? Kamu ve yerel yönetimler ve yerli-yabancı ziyaretçilerden girdi sağlayan bütün kesimler bu tablonun değişmesi için ne yapmalılar? İyi örneklerden nasıl ders çıkarırlar?

“Bugünkü sempozyumun bana göre temel sorunsalı bu... Umarım İstanbul’u ziyaret edenlerin içinde şehrin kültür etkinliklerinden en az birine katılanların sayısını %50'nin üzerine çıkardığımız günler çok uzakta olmasın... - Teoman Göral * Adalar Turizm Gelistirme Merkezi Koordinatörü ve Adalar Vakfı YK Üyesi

IMG 9862“İstanbul Rehberler Odası olarak ISTKA’nın desteklediği proje kapsamında 10 alternatif tur rotası saptadık. Bu rotalar Bizans İstanbul’u, Osmanlı İstanbul’u, İstanbul’da İslam, İstanbul’da Hıristiyanlık, İstanbul’da Musevi Mirası, İstanbul’da Su Yapıları, İstanbul’da Ticari Yapılar, İstanbul’da Yalılar, İstanbul’da Mimari, İstanbul’da Kuş Gözlemciliği başlıklarını taşıyor. Belirlenen rotalarla ilgili 510 tur rehberine uzmanlık eğitimi verildi. Ayrıca, bu rotalara ilişkin kapsamlı bilgi, fotoğraf ve haritalar içeren bir tanıtım kiti hazırlanarak turizm sektör kuruluşları, seyahat acenteleri ve rehberlere dağıtıldı. “ – Bilgesu Güneş Yerli * Sürdürülebilir Turizm için Alternatif Tur Rotaları Projesi Koordinatörü

“Adalar Turizm Geliştirme Merkezi, İstanbul’un en gözde çekim merkezlerinin başında gelen Adalar’daki turizm faaliyetini organize bir temele oturtmayı amaçlıyor. Çok zengin bir kültürel ve tarihi miras barındıran Adalar’ı ziyaret edenler arasında yaptığımız araştırmada ortaya çıkan bir nokta ilginçtir. Adalar’ı ziyaret edenler arasında günlük 1000 TL üzerinde harcama yapma niyetinde olan bir kesimin beklentilerinin en başında zengin yeme içme imkanı ve eğlence gelmektedir. Kültür sanat ürünleri bu kesimin beklentileri arasında bile ancak 6ncı sırada yer alabilmektedir. Bu durumu değiştirecek iyi niyetli girişimlere çok büyük ihtiyaç var.” – Cihan Yiğin * Adalar Turizm Geliştirme Merkezi Projesi Yöneticisi

Sempozyum sunumlarını indirmek için buraya tıklayınız.

Tekne ile Büyükada – Heybeliada Turu

denizden adalar turuİstanbul Adaları’nı denizden keşfedin. Profesyonel rehber eşliğinde Adalar’ın doğa harikası kıyıları, koyları, Bizans’ın sürgün manastırları, ünlü evler, konaklar. Adalar Müzesi ziyareti.
Nisan-Mayıs: Her Cumartesi – Pazar. Büyükada kalkış: 12.00 ve 15.00, Heybeliada kalkış: 12.15 ve 15.15 
Buluşma ve tur başlangıç noktası: Heybeliada / İskele Turizm Danışma Ofisi önü, Büyükada / İskele Turizm Danışma Ofisi önü
Ücret: 20 TL,
Tur süresi: 2.5 saat

Devamını oku: Tekne ile Büyükada – Heybeliada Turu

Sempozyum

SEMPOZYUM

Kültürel etkinlikleri, turizm ürünü olarak değerlendirmek
Cultural events as tourism products of the cities

 11 Ekim 2013 Cuma, Büyükada Splendid Palas Oteli
Friday 11 October 2013, Büyükada Splendid Palace Hotel

 

Program / Programme

09.00 – Kayıt / Registration

9.30-10.00 Açılış konuşmaları / Opening Speeches

Teoman Göral
TransTeo Turizm YK Başkanı, Adalar Turizm Geliştirme Merkezi Koordinatorü
Chairman of Trans Teo Tourism, Coordinator of Tourism Promotion Center of Princes’ Islands

Nesrin Bedeloğlu
İSTKA  (İstanbul Kalkınma Ajansı) Değerlendirme Uzmanı
Istanbul Development Agency (ISTKA) Assessment Expert

Bahattin Yücel
Turizm Araştırmaları Derneği (TURAD) Başkanı, Turizm Eski Bakanı
President of Tourism Researches Association, Former Minister of Tourism

Dr. Mustafa Farsakoğlu
Adalar Belediye Başkanı  / Mayor of Princes’ Islands

Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili
İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürü / Director of Culture and Tourism of Istanbul

 

10.00 - 11.15 : 1. Oturum / 1st Session

Dünyada iyi örnekler / Stories of best practice in the world

Moderatör: Suay Aksoy
Uluslararası Müzeler Konseyi (ICOM) Danışma Kurulu Başkanı ve İK üyesi
ICOM (International Counsel of Museums, Chairperson of the Advisory Committee and Member of Executive Council

Konuşmacılar / Speakers:

Björn Stenvers
Amsterdam Müzesi / Amsterdam Museum
(Amsterdam örneği / The Amsterdam case)

Ertan Sakallı
Rewe-Der Tour Tur Ürün ve Kontrat Müdürü / Director of Products and Contracts, Rewe- Der Tour
(Tur Operatörlerinin gözünden Avrupa şehirleri ve İstanbul / European Cities and Istanbul through the Eyes of Tour Operators)

Dr. Stella Kladou
Istanbul Bilgi University, Hellenic Open University, University of Rome "La Sapienza" TUBITAK fellow
(Roma-Atina-İstanbul’un turistler gözüyle kültürel marka değerleri / Brand Values of Rome-Athens-Istanbul through the Eyes of Tourists)

11.15-11.30: Kahve Arası / Coffee Break

11.30 - 13.00: 2. Oturum / 2nd Session

İstanbul, kültürel etkinliklere yerli-yabancı ziyaretçilerini çekebiliyor mu? İyi örnekler, sorunlar...
Is Istanbul able to attract visitors to cultural events? Stories of best practice, problems…

Moderatör: Bahattin Yücel
Turizm Araştırmaları Derneği (TURAD) Başkanı, Turizm Eski Bakanı
President of Tourism Researches Association, Former Minister of Tourism

Konuşmacılar / Speakers:

Görgün Taner
İKSV  Genel Müdürü / General Director of IKSV

Cem Yegül
Pozitif Grup Y. K. Başkanı / Chairman of Pozitif Group

Ali Güreli
Contemporary İstanbul YK Başkanı / Chairman of Contemporary Istanbul

Süha Uyar
Plan Tur Genel Koordinatörü / General Coordinator of Plan Tour


13.00 - 14.30 - Yemek arası / Lunch Break

14.30 - 16.00: 3. Oturum / 3rd Session

İstanbul'da kurumsal çalışmalar, projeler üzerinden modeller ve deneyimler
Corporate undertakings, models developed through projects and experiences in Istanbul

Moderatör: Halim Bulutoğlu

Konuşmacılar / Speakers:

Çiler Yıldız
İstanbul Modern Sanat Müzesi Genel Müdürü / Managing Director of Istanbul Museum of Modern Art
İstanbul Turizmi'nin yeni çekim alanı, Çağdaş Sanat Projeleri üzerine / The new attraction area of Istanbul Tourism about contemporary art projects

Bilgesu Güneş Yerli
İRO İstanbul’da Alternatif Tur Yolları Proje Yöneticisi
Manager of IRO Project “Alternative Tour Routes in Istanbul”

Cihan Yigin
Adalar’da Kültürel, Tarihi Miras ve Turizm Geliştirme Merkezi Proje Yöneticisi
Project Manager at the Center for Cultural and Historical Heritage and Tourism Promotion on Princes Islands


16:00 - 16.15 Kahve Arası / Coffee Break

16.15-17.30     Soru ve Yanıtlar / Questions and Answers


 

İLETİŞİM, MEKAN, KONUM VE DİĞER BİLGİLER

İletişim:
Sempozyumla ilgili her türlü bilgi, soru için: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Kayıt:
Sempozyumu izleyecek katılımcılar için kayıt zorunlu değildir, ama sempozyum mekanı sınırlı kapasitede olduğu ve daha önemlisi Kabataş’tan gelecekler için Deniz Taksi kaldırılacağı için özellikle Kabataş hattını kullanacak katılımcıların kayıt yaptırması istenmektedir. Lütfen katılım bilginizi  Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. adresine bildiriniz. Kabataş’tan gelecekler özellikle bildirimde bulunmalıdır. Büyükada’dan dönüş için deniz taksi opsiyonu yoktur.

Sempozyum mekanının konumu:
Sempozyum Büyükada’nın tarihi oteli Splendid Palas’da yapılacaktır. Otel, iskelelere 5 dakika yürüme mesafesindedir.

Simultane tercüme:
İngilizce ve Türkçe simültane tercüme yapılacaktır.

Çay-Kahve ikramı:
Toplantı aralarında çay-kahve ve atıştırmalık ikramı vardır.

Yemek:
Büyükada merkezdeki café ve lokantalar kısa yürüme mesafesindedir.

Ulaşım
Büyükada’ya gidiş:
Bostancı’dan 08.45’de Mavi Marmara iskelesinden motor seferi vardır. 09.15’de Büyükada’ya ulaşılmaktadır.
Kabataş’tan Bostancı’ya 08.30’da Deniz Otobüsü seferi vardır. Deniz Otobüsü ile Bostancı’ya geleceklerin Büyükada’ya transferi Bostancı iskelesinden Deniz Taksi ile yapılacaktır.

Dönüş:
Büyükada’dan Kabataş, Kartal ve Bostancı’ya vapur ve motorlarla dönülmektedir.

 

Büyükada'dan Kabataş'a

Saat / Time Taşıt / Transport
Firma / Company
Süre / Duration
14:30 Motor/Motorboat Dentur-Mavi Marmara 01:15
15:00 Vapur/Ship Şehir Hatları/City Lines 01:40
16:00 Motor/Motorboat Dentur-Mavi Marmara 01:15
17:00 Motor/Motorboat Dentur-Mavi Marmara 01:15
17:20 Vapur/Ship Şehir Hatları/City Lines 01:40
17:30 Motor/Motorboat Dentur-Mavi Marmara 01:15
18:00 Motor/Motorboat Dentur-Mavi Marmara 01:15
18:15 Vapur/Ship Şehir Hatları/City Lines 01:40
18:30 Motor/Motorboat Dentur-Mavi Marmara 01:15
19:30 Motor/Motorboat Dentur-Mavi Marmara 01:15

 

Büyükada'dan Bostancı'ya

Saat / Time Taşıt / Transport
Firma / Company
Süre / Duration
14:35 Motor/Motorboat Mavi Marmara 00:45
15:50 Motor/Motorboat Mavi Marmara 00:30
16:40 Motor/Motorboat Mavi Marmara 00:30
17:20 Motor/Motorboat Mavi Marmara 00:30
17:35 Motor/Motorboat Mavi Marmara 00:45
18:05 Vapur/Ship Şehir Hatları/City Lines 00:45
18:35 Motor/Motorboat Mavi Marmara 00:30
19:05 Motor/Motorboat Mavi Marmara 00:45
19:10 Deniz Otobüsü/Seabus İDO 00:20
19:50 Motor/Motorboat Mavi Marmara 00:45

Hakkımızda

Merhaba!

İstanbul’un en gözde ve çekici bölgelerinin başında Adalar sayılır. Görkemli ve çok renkli geçmişinin tüm izlerini taşıyan ve Türkiye’nin en eski turizm merkezlerinden biri olan İstanbul Adaları günümüzde de pek çok gezgine ev sahipliği yapıyor.

Eşsiz özellikleri ile ziyaretçilerine huzur, sükunet ve tazelik aşılayan Adalar’ın bütün özelliklerini bir araya getiren bu sitede Adalar’ın renklerini, kokularını, seslerini tatlarını her yönüyle tanıtmayı amaçlıyoruz.

Adalar Vakfı 25 yıldan fazla süredir Adalar’ın güzelleştirilmesi ve tanıtılması amacıyla pek çok yeniliğe imza attı. İstanbul’un ilk kent müzesi olan “Adalar Müzesi” bu eserlerin en başlarında sayılanlarındandır. Adalar’ın jeolojik dönemlerden bu yana geçirdiği değişimler, eski ve yeni yaşam tarzları, Adalılar bütün özellikleri ile Adalar Müzesinde sergileniyorlar.

Adalar Vakfı’nın hazırladığı bir yeni projeye 2012 yılının sonlarında İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından maddi destek sağlandı. “Adalarda Doğal, Kültürel Miras ve Turizm Geliştirme Merkezi” başlıklı bu proje kapsamında Adalar Turizm Geliştirme Merkezi kuruldu.

İstanbul Adaları’na, yeni bir nefesle çıkış yapmaya çalıştığı bu dönemde küçük dokunuşlar ve girişimlerle sürdürülebilir, katma değeri yüksek bir turizm ekonomisi yaratması için şans vermenin tam zamanıdır.

Adaların tarihini, doğasını, mimarisini ve kültürel çeşitliliğini tüketmeden geliştiren, koruyan ve paylaşan, küçük, kaliteli-butik işletmelerin hakim olduğu, yerel yaşamla barışık bir kültür ve turizm stratejisi konusunda bir mutabakat vardır.

Bu anlayışla oluşturulan Adalar tanıtım sitesinde yaşayan ve geçmişte kalan bütün yönleriyle gözler önüne sermeye çalışıyoruz. Adalar’la ilgili her türlü bilgiyi en güncel haliyle bu sayfalarda bulabileceğinizi umuyoruz.

Haydi buyrun!
Hoşgeldiniz!

Marmara Denizi Aylık Ortalama Deniz Suyu Sıcaklıkları

sicakliklar deniz suyu

Deniz Suyu Sıcaklıklarının Yıllara Göre Değişimi

sicakliklar deniz suyu yillar

Buradasınız: Anasayfa Prens Adaları İstatistikler Deniz Sıcaklıkları Türkçe Anasayfa